8.8 C
Sarajevo
23.04.2024

Vedran Marčeta i Valentina Vavra: Ostvarujemo svoje snove

Na Prvenstvu koje se održalo u blizini Varšave, u konkurenciji 1.000 plesača okitili su se zlatom. Ovo je samo još jedan u nizu uspjeha ovo dvoje talentiranih ljudi, koji su već nekoliko godina itekako vidljivi i zapaženi na plesnoj mapi.

Ogroman trud

– Sa ponosom objavljujemo da smo se i ovog puta vratili sa zadovoljavajućim rezultatima. Dokazujemo da je ples ljubav. Velika je satisfakcija kad se ogroman trud, rad i odricanje realiziraju u vidu osvajanja ovako prestižnih nagrada. Veoma smo sretni i zadovoljni osvajanjem titule šampiona Evrope u argentinskom tangu, ali i drugog mjesta u disciplini salsa. Ovo je, naime, ostvarenje snova svakog plesača – rekao nam je Marčeta.

- OGLAS -

Ovaj uspješni par ističe da će i dalje raditi na promociji plesne kulture u našoj državi te na jačanju scene. Govore kako se uvijek nadaju najboljem i nikad se ne vode onom starom: “Bitno je učestvovati.” Vedran i Valentina evropsko zlato su osvojili i u martu prošle godine. Sada su potvrdili titulu, što je, kako kažu, mnogo veći pritisak.

Na vrhu svijeta

– Naravno, veoma smo zadovoljni i drugim mjestom u salsi, to je veliki uspjeh za nas i za našu državu. Drago nam je da smo pokazali da se i mi iz male Bosne možemo popeti na vrh svijeta i Evrope. Ono što mogu reći jeste i veliko hvala mom partneru i treneru Vedranu, koji je vjerovao u mene i pružio mi svo ovo znanje. On je veliki profesionalac u svom poslu i divim mu se na tome. Mogu biti ponosna što sam upravo ja njegova partnerica. Možemo pohvaliti i samu organizaciju turnira, zaista smo ponosni i sretni što smo bili dio toga. Velika je čast i zadovoljstvo čuti himnu naše države na tako organiziranom takmičenju, ali i općenito – kazala nam je Vavra.

Odlični rezultati

Pored Vedrana i Valentine, zapažen uspjeh ostvarila je i velika juniorska formacija, treće mjesto u kategoriji “latin show juniors”. “Grupa Aster Ladies” osvojila je četvrto mijesto u kategoriji “Caribbean show groups adults”. I najmlađi plesni par ovog kluba Andrea i Zijo osvojili su deveto mjesto u kategoriji “salsa couples juniors”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA