13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Italijanski list: Ibrahimović se iz LA Galaxyja vraća u Milan

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović danas je napunio 37 godina, a italijanski list “Corriere della Sera” čestitao mu je rođendan pričom o njegovom skorom povratku u Milan.

List iz Milana piše da su njihovi izvori pouzdani, dodajući da se i Ibrahimović želi vratiti u grad u kojem je s porodicom živio pet godina, koliko je igrao za Inter i Milan.

– Pobjedom u gostima kod Sassuola (4:1), pokazalo se da Milan opet može u golgeterskom smisli računati na Susa, a i Castillejo se pokazao efikasnim na poziciji devetke, koju dosad nije igrao. Ali, Milan u zimskom prijelaznom roku mora pronaći jaku alternativu Higuainu i Cutroneu ako se konačno želi vratiti u Ligu prvaka -, navodi Corriere della Sera.

- OGLAS -

Italijanski list navodi i da bi njegov povratak u Milan bio na šest mjeseci, od početka nove godine, pa do kraja sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

– Upravo da odvede Milan u Ligu prvaka i onda kaže zbogom klubu i gradu koje tako mnogo voli -, navodi list.

Švedski napadač danas slavi 37. rođendan, a ugovor s LA Galaxyjem veže ga do kraja 2019. godine.

Podsjećamo, Ibrahimović je u Milan stigao u ljeto 2010. godine na posudbu iz Barcelone. Među Rossonerima se zadržao dvije sezone, tokom kojih je postigao 56 golova. U drugoj sezoni bio je najbolji strijelac Serie A i tako dao ključan doprinos osvajanju Scudetta.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA