15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Jusuf Nurkić iznenadio igrače i pojavio se prije utakmice sa Oklahomom

Kako prenosi list „The Athlethic“ najbolji bosanskohercegovački košarkaš je uoči prve utakmice playoffa Zapadne konferencije NBA lige protiv Oklahome posjetio saigrače Blazersa u klupskom trening-centru.

Jusuf je, kako javljaju američki mediji, na štakama stigao do trening-centra Portlanda i posjetio ekipu u vrijeme videoanalize. Nurkić je, kako navode, bio u dobrom raspoloženju u prvoj posjeti timu nakon operacije.

Šalio se sa svima
„Došao je dok smo gledali film i sve nas je iznenadio. Proveo je neko vrijeme s nama, definitivno je bilo dobro vidjeti ga izvan kuće, da se kreće. U boljem je raspoloženju“, kazao je saigrač Nurkića Maurice Harkless.

- OGLAS -

Harkless dodaje da se Nurkić šalio sa svima, uključujući trenera Terrya Stottsa, koji u playoffu najjače svjetske lige ne može računati na svog startnog centra.

„Rekao je treneru da je zaključio da bi mu dobro došla pomoć. Bilo je zabavno, znate Nurka, pokušava stvari činiti opuštenim“, dodao je Harkless.

I velika zvijezda Portlanda, C. J. McCollum kazao je da očekuje još sličnih posjeta Bosanske Zvijeri u nastavku playoffa.

„Bilo je dobro vidjeti velikog momka izvan kuće. Njegov duh je na visokom nivou, dobro se oporavlja. Očekujem da ćemo ga još viđati tu, s nama“, rekao je bek Portlanda.

Vrlo bitan za tim
Harkless je naglasio da bi bilo previše reći da ekipa u playoffu igra samo za Nurkića, ali da je on svima u mislima dok su na parketu.

„Znamo koliko je on bitan za naš tim. Samo to daje nam dodatnu motivaciju. Željeli bismo da je s nama. To što se pojavio i oduševljenje koje je to izazvalo pokazuje njegovu veličinu i koliko nam nedostaje“, rekao je Harkless.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA