12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Ugostitelji i građani Ilidže najavljuju proteste: Ovo je postalo nepodnošljivo

Nakon što smo objavili da su migranti na terminalu Ilidža otvorili kafić, te da je u nekoliko navrata morala intervenirati policija, redakciji “Avaza” javio se vlasnik obližnjeg ugostiteljskog objekta Kenan Rašinlić.

On nam je potvrdio da su taj kafić otvorili migranti, ali ne ilegalno, već preko treće osobe.

– Tu se pet puta dnevno dešava problem i građani strahuju. Stalno se prepiru i uglavnom su iz Alžira i Maroka. U kafiću se sastaju, dešavaju se problemi. Gazda objekta ne da da se unutar objekta rješavaju problemi, nego oni svi izađu vani, među građane, na ulicu i obračunavaju se. Svaki dan je tu dreka, vriska, noževi i slično – kaže Rašinlić.

- OGLAS -

Dodaje da se u objektu prodaje i konzumira droga.

– Vlast nije upoznata šta se tu tačno dešava i zato sam morao pokrenuti peticiju. Policija dolazi svaki dan, oni rade svoj posao časno i pošteno, sve pohvale za njih. Međutim, oni ne mogu ništa jer vlast neće da reagira i da zatvori taj objekt. Policija je iscrpljena isto kao i mi. Svaki dan se tu dešava nekoliko problema – rekao je Rašinlić.

Sutra će predati zahtjeve ugostitelja, a potpisana je i peticija.

– Ukoliko nam neudovolje, najavljujem najveće mirne proteste i sigurno će se odazvati i ugostitelji i građani jer je ovo više nepodnošljivo. Sve ćemo blokirati i to ne na sat-dva nego na par dana dok se ne riješi naš problem – rekao je Ranšinlić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA