Vijesti
Tri metra novog snijega okovalo Austriju, broj žrtava porastao na 13 U mnogim dijelovima austrijske savezne pokrajine Štajerske od utorka poslijepodne na snazi je najviši stepen opasnosti od lavina zbog novog snijega koji se očekuje, saopćio je Štab za obranu od lavina u Štajerskoj

„Onaj ko više ne poštuje službene upute više ne djeluje samo neodgovorno nego dovodi vlastiti i tuđe živote u opasnost“, rekao je vicepremijer Štajerske Michael Schickhofer.

 In den Alpen und am Alpenrand werden in dieser Woche neue Schneemassen erwartet, dazu besteht weiter Gefahr durch Schneebruch und Lawinen: https://t.co/P5E56JvxKZ #Schnee #Schneechaos #Alpen pic.twitter.com/6kHp9EADT3

Lavinama je posebno pogođena turistička regija Dachstein s mnogim skijalištima. Na nekim mjestima snježni nanosi iznose i do 10 metara.

Od vikenda je u Štajerskoj palo tri metra novog snijega. U ostalim dijelovima Austrije opasnost od lavina na drugom je stepenu opasnosti.


Lavine su već odnijele više života, blokiraju, a u snježnim olujama diljem Europe smrtno je stradalo sveukupno 13 ljudi - najviše upravo u lavinama u Austriji i Njemačkoj.


FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.