Vijesti
U Berlinu uhapšeno 60 demonstranata protiv mjera Berlinska policija uhapsila je danas oko 60 učesnika demonstracija protiv ograničenja zbog pandemije virusa korona, javio je njemački list "Tagesspiegel".
# Tanjug/AP

Berlinska policija uhapsila je danas oko 60 učesnika demonstracija protiv ograničenja zbog pandemije virusa korona, javio je njemački list "Tagesspiegel".

Reuters prenosi da su demonstranti prekršili zvanične mjere uvedene da bi se virus držao pod kontrolom, a neki su napali i policijske službenike, navodi list pozivajući se na portparola policije.

Dvojica policajaca su lakše povrijeđeni, dodaje list.

Protesti protiv mjera kancelarke Angele Merkel postaju sve glasniji i demonstranti su treći vikend zaredom napunili ulice njemačke prijestolnice.

Merkelova je ranije danas branila mjere, uključujući držanje fizičke distance, dodajući da je svjesna zabrinutosti koje neki imaju oko toga jer ih smatraju miješanjem u njihova ljudska prava.

"Da, mogu da razumijem ove probleme", rekla je Merkelova. "Ovaj virus je smetnja našoj demokratiji."

Broj potvrđenih slučajeva u Njemačkoj porastao je za 638, na 177.850, prema današnjim podacima Instituta "Robert Koh" (RKI) za zarazne bolesti. Prijavljeni broj smrtnih slučajeva porastao je za 42, na 8.216, pokazali su podaci.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.