15 C
Sarajevo
25.04.2024

RB Leipzig poražen u Frankfurtu, Vedad Ibišević nije igrao u trijumfu Herthe

Odigrano je pet utakmica 19. kola njemačke Bundeslige, a dobra forma prvoplasiranog RB Leipziga prekinuta je na gostovaju kod Eintracht Frankfurta.

RB Leipzig je poražen na gostovaju kod Eintracht Frankfurta rezultatom 0:2. Nakon što nije bilo pogodaka u prvom dijelu utakmice, u drugom su domaći dva puta pogađali mrežu Leipziga. Prvo je Toure postigao gol za 1:0 u 48. minuti, da bi trijumf potvrdio Kostić u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Hertha je ostvarila pobjedu na gostovanju kod Wolfsburga (1:2). Mehmedi je doveo domaće u vodstvo u 68. minuti, ali su gosti preokrenuli u nastavku. Prvo je pogodio Torunarigha u 74. minuti, da bi Lukebakio donio tri boda berlinskom klubu u 90. minuti. Vedad Ibišević ostao je na klupi i nije dobio priliku u ovom susretu.

- OGLAS -

Union Berlin je golovima Subotića i Ingvartsena pobijedio Aaugsburg sa 2:0, dok je istim rezultatom, samo na gostovanju, trijumfovao Paderborn protiv Freiburga. Golove za goste postigli su Antwi-Adjej i Sabiri. Borussia Moenchengladbach je slavila protiv Mainza (3:1). Za domaće dva puta je pogađao Plea i jednom Neuhaus, a za goste Quaison.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA