20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Slovenska policija jučer i danas privela više desetaka ilegalnih migranata

Na području Ilirske Bistrice u petak je zatečeno i privedeno osam migranata iz Alžira i dvije osobe s marokanskim državljanstvom, od čega su dvije zatražile azil u Sloveniji, dok će ostali biti tijekom dana vraćeni hrvatskim organima.

Još 13 migranata jučer i danas privedeno je na području djelovanja policijske uprave Novo Mesto, nedaleko rijeke Kupe. Riječ je o 7 državljana Maroka, dva Iranca, jednom državljaninu Pakistana i jednom Alžircu. Utvrđeno je da su u Sloveniju nezakonito ušli iz Hrvatske, a policijski postupci prema njima još nisu završeni.

Još 11 migranata otkriveno je na području Ljubljane. Među njima su bila dva Alžirca, četiri državljana Pakistana, dva Marokanca, te po jedan Iračanin, Afganistanac i Kosovar, a za sve je utvrđeno da su nezakonito ustupili u Sloveniju.

- OGLAS -

Uz to, prilikom kontrole teretnog vlaka koji je u Sloveniju ušao kod Dobove, a krenuo je iz Srbije, otkriveno da su se u njegovu podvozju skrivala dvojica migranata, iz Alžira i Maroka, koje su u međuvremenu već preuzeli hrvatski organi, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA