Vijesti
U Iranu spriječen pokušaj atentata na oca Mahse Amini, koja je preminula u zatvoru Zamjenik guvernera pokrajine Kurdistan Mehdi Ramazani dao je izjavu povodom pokušaja ubistva, objavila je iranska novinska agencija IRNA.
#

U Iranu je spriječen pokušaj atentata na Emceda Aminija, oca Mahse Amini, koja je u Iranu pritvorena zbog nepoštivanja zahtjeva nošenja marame te preminula u policijskom pritvoru.

Zamjenik guvernera pokrajine Kurdistan Mehdi Ramazani dao je izjavu povodom pokušaja ubistva, objavila je iranska novinska agencija IRNA.

"Pokušaj atentata na Emceda Aminija, oca Mahse Amini, na putu za mezarje Ajci, od strane nekoliko osoba povezanih s terorističkim organizacijama, spriječen je intervencijom snaga sigurnosti, a osobe su uhvaćene", poručio je on.

S druge strane, opozicioni izvori tvrde da je na godišnjicu smrti Mahse Amini njen otac priveden dok je izlazio iz kuće u gradu Sakkiz, u pokrajini Kurdistan.

Iranska službena agencija IRNA je u svojim vijestima na tu temu demantirala tvrdnju i objavila da su otac preminule Amini i njegova porodica u svojoj kući u gradu Sakiz te da on nije priveden.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.