Vijesti
U Italiji najveći dnevni broj zaraženih od početka epidemije koronavirusa U Italiji je u posljednja 24 sata potvrđeno još 15.199 slučajeva zaraze koronavirusom, saopšteno je iz italijanskog Ministarstva zdravlja.
#

 

Najnoviji dnevni broj zaraženih najveći je od početka epidemije i znatno je veći u odnosu na raniji rekordni broj od 11.705 slučajeva registrovanih u nedjelju, 18. oktobra.

Ministarstvo je juče saopštilo da je za 24 sata zaraženo 10.874 ljudi.

U saopštenju se navodi da je u Italiji od juče preminulo još 127 zaraženih virusom, što je znatno manje u odnosu na mart i april, kada je dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih sa Covidom-19 prelazio 900.  

Širenje epidemije usporeno je tokom ljeta, ali je u posljednjih nekoliko mjeseci došlo do naglog ubrzanja. Lombardija, koja je bila centar epidemije u prvom talasu, ponovo je najugroženija oblast u Italiji i danas je u tom području registrovano još 4.125 slučajeva zaraze.  

Regionalne vlasti Lombardije odlučile su u ponedjeljak, 19. oktobra, da uvedu policijski sat od 23.00 do 5.00 sati. U Laciju, kod Rima, uveden je policijski sat od ponoći do 5.00 sati, a slične mjere najavljene su i u Kampanji.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.