2 C
Sarajevo
27.04.2024

Tadić na međunarodnoj konferenciji u Bukureštu

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sudjeluje na 6. regionalnoj konferenciji posvećenoj temi „Zaštita kulturne baštine i neovisnost tužitelja“, koja se održava u Bukureštu, Rumunjska, u organizaciji Tužiteljstva Rumunjske pri Visokom kasacionom sudu pravde, te OIF-a i AIPPF-a.

Teme međunarodne konferencije odnose se na borbu protiv organiziranog kriminala, zaštitu kulturne baštine, te neovisnost tužitelja.

Na otvaranju konferencije glavna tužiteljica Tadić prezentirala je izlaganje  u okviru međunarodnog panela, na kojem su izlaganja prezentirali glavni tužitelj Rumunjske Augustin Lazar, glavni tužitelj Republike Slovenije Drago Šketa, glavni tužitelj Nansija (Francuska) i predsjednik AIPPF-a Frederic Fever, te direktorica Regionalnog ureda OIF-a za središnju i istočnu Europu Rennie Yotova.

- OGLAS -

Na međunarodnoj konferenciji sudjeluju predstavnici tužiteljstava i pravosuđa iz velikog broja zemalja iz cijelog svijeta, a na konferenciji je razgovarano i o temama koje se odnose na borbu protiv terorizma, financijske istrage i međunarodnu suradnju tužitelja i pravosuđa, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA