7 C
Sarajevo
25.04.2024

NDP više nije član SzP, Čavić započinje razgovore sa SNSD-om

 

Nezadovoljni stanjem bloka Saveza za promjene (Savez za pobjedu) NDP, odnosno predsjedništvo te stranke je odlučilo da napuštaju opozicioni blok koji je bio okupljen u Savezu za promjene.

 

- OGLAS -

“Od večeras više nismo dio Saveza za promjene. To više ne postoji.  Izgubili smo izbore i to je pošteno”, kazao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

 

On je također dodao da je nedavno razgovarao i sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji ga je pozvao na pregovore o formiranju vlasti i skupštinske većine u RS-u.

 

Čavić je kazao da će prihvatiti poziv i razgovarati, a da će vrijeme pokazati šta će ti pregovori iznjedriti.

 

Naglasio je da ne želi da bude posljednji politički Don Kihot Republike Srpske i da je odluka o napuštanju Saveza za promjene donijeta jer je zabilježen pad broja osvojenih glasova što govori, kako je kazao o tendencijama.

 

Podsjetimo, nakon izbora Savez za promjene prolazi kroz velike probleme, s obzirom da se i najveća opoziciona stranka u RS-u SDS, koja je i lider Saveza za promjene, suočava sa unutarstranačkom krizom jer je dio dobojskog SDS-a poručio da želi razgovarati o saradnji sa SNSD-om.

 

Prvi čovjek SDS-a Doboj Obren Petrović zbog razgovora sa Miloradom Dodikom danas je zvanično isključen iz stranke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA