Vijesti
U Madridu zbog snježne oluje u bolnici svakih sat vremena završi 50 osoba U posljednjih 36 sati na odjele hitne pomoći u madridskim bolnicama zaprimljeno je 2.000 stanovnika
#

Svakih sat vremena zbog loma ili nagnječenja kosti u Madridu u bolnici završi 50 osoba, zabilježila je u srijedu gradska zdravstvena služba nakon što je snježna oluja Filomena ostavila skliske ledene ulice. 

U posljednjih 36 sati na odjele hitne pomoći u madridskim bolnicama zaprimljeno je 2.000 stanovnika. Oko 40 posto svih slučajeva zaprimljenih na hitnoj žrtve su poledice nastale nakon prolaska snježne oluje Filomene.

Snijeg koji je prošle sedmice, u petak i subotu padao 33 sata bez prestanka u Madridu, nakon smirenja vremena pretvorio se u led, a čišćenje gradskih ulica odvija se sporo zbog nedovoljnog broja ralica i lopata.

Služba za pomoć i hitne intervencije pozvala je 6,6 milijuna stanovnika Madrida i okolice da ne izlaze na ulice ako to nije neophodno.

Prošle sedmice je gradom prohujalo snježno nevrijeme kakvo desetljećima nije zabilježeno i ne sjećaju ga se ni najstariji građani. Zime su u Madridu obično suhe i sunčane.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.