Vijesti
U Moskvi, pored Dodika prisutan i Vulin, šef srbijanske BIA-e Milorad Dodik je na skupu rekao da je "srpski narod postao prva žrtva hegemonije zapadnih faktora i NATO-a".
#

U Moskvi, pored predsjednika RS-a Milorada Dodika i drugih zvaničnika bliskih Vladimiru Putinu, boravi i šef Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA) Aleksandar Vulin.

Naučna saradnica američke Fondacije za odbranu demokratije i stručnjak za hibridno ratovanje, rusku propagandu i dezinformacije Ivana Stradner otkrila je ovu informaciju i objavila fotografije i video sa konferencije visokih predstavnika za pitanje sigurnosti.

Ona je objavila da se prisutnima obratio sekretar Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev se obratio prisutnima. Milorad Dodik je na skupu rekao da je "srpski narod postao prva žrtva hegemonije zapadnih faktora i NATO-a".

Stradner je na Twitteru napisala kako Zapad konačno treba dobiti odgovor Srbije o čemu se radi s obzirom da je šef BIA-e Aleksandar Vulin prisutan na ovom skupu, kao jedan od najbližih saradnika predsjednika Aleksandra Vučića.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.