12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Pokrenuta prva crowdfunding kampanja za obnovljive izvore energije u BiH

Cilj ove crowdfunding kampanje je ulaganje novca za izgradnju solarnih kolektora na krov J. U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, Fojnica. Ova Ustanova u toku jedne godine izdvaja preko 250.000,00 KM za električnu energiju. Izgradnjom solarnih kolektora je moguće ostvariti uštede čak do 60 posto. Novac koji se ostvari od ušteda će se uložiti u neke druge, njima potrebnije, stvari. 

Zašto je ovo bitno? 

– Zato što je ovo prva građanska inicijativa gdje građani učestvuju u proizvodnji i distribuciji energije. Cilj nam je osim ostvarivanja ušteda, potaknuti građane da razmišljaju na ekološki način. Obnovljivi izvori energije svakako su budućnost Bosne i Hercegovine, te je veoma bitno pokazati građanima da su oni pokretači promjena – navodi se u saopćenju.

- OGLAS -

Kampanja se nalazi na platformi Indiegogo.

Svaki građanin/građanka može učestovati u ovoj kampanji i tako postati saučesnik ove održive priče.

– Želimo da ovom kampanjom pomognemo korisnicima Drina da ostvare uštede, ali i da dišu čišći zrak – nastavlja se u saopćenju.

Za više informacija o samoj kampanji posjetite internetsku stranice enza.ba ili www.reic.org.ba ili posjetite Facebook stranice Prva građanska inicjiativa za solarnu energiju i REIC.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA