15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Na Uborku privremeno zabranjeno odlaganje otpada iz drugih općina

Stožer civilne zaštite Grada Mostara odlučio je da se zbog situacije u Mostaru izazvane blokadom deponija Uborak i velikih količina komunalnog otpada na gradskim ulicama, privremeno zabrani odlaganje komunalnog otpada iz drugih općina na sanitarni deponij Uborak.

Svim gradskim komunalnim poduzećima nalaže se da radnim danima rade non-stop, ali i u dane vikenda, a deponija Uborak je dužna sav otpad prihvatiti u što kraćem roku kako bi se normaliziralo stanje u gradu, priopćio je u utorak Stožer nakon sjednice održane pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

“Nakon izvršenog odvoza komunalnog otpada zadužuje se PVP Mostar da u suradnji i koordinaciji s komunalnim poduzećima izvrši pranje kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad, a domovi zdravlja se zadužuju da u koordinaciji s komunalnim poduzećima i PVP izvrše dezinfekciju i deratizaciju kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad”, navode iz Stožera.

- OGLAS -

Dodaje se kako se ulaz u sanitarni deponij Uborak dopušta samo zaposlenicima deponija i komunalnih poduzeća.

Na današnjoj sjednici Stožer se detaljno upoznao s aktualnim epidemiološkim stanjem te aktivnostima koje provode domovi zdravlja vezano uz epidemiju COVID-19 virusa.

Zdravstvenim ustanovama nalaže se da u suradnji s federalnim i županijskim institucijama poduzmu sve mjere u pravodobnom suzbijanju moguće epidemije, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA