20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Spahić i Bajrović razgovarali o programu ‘Sarajevske zime’

Direktor Međunarodnog festivala „Sarajevska zima“ Ibrahim Spahić susreo se danas s  direktorom Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) Izudinom Bajrovićem koga je upoznao o programu svečanog otvaranja Sarajevske zime pod motom „Pick Up Art“, a koje će biti upriličeno 7. februara na Trgu Susan Sontag i u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Istu noć, u velikoj sali NPS-a bit će upriličen koncert Sarajevske filharmonije u saradnji sa Međunarodnim festivalom Sarajevska zima, a u povodu 250. godišnjice Ludwiga van Beethovena.

Na koncertu će nastupiti solisti Turksoya i Republike Koreje uz pratnju Sarajevske filharmonije.

- OGLAS -

Direktor NPS-a Izudin Bajrović predstavio je program Narodnog pozorišta Sarajevo koji će biti izveden u toku februara u okviru  “Sarajevske zime 2020”, a na repertoaru su opera „Don Carlo“, balet „Ples sa Mozartom“ i premijera drame „Veliki diktator“.

Spahić je čestitao NPS-u, istaknuvši da je ovogodišnja Sarajevska zima posvećena umjetnicama i publici te da predstave koje je Direkcija NPS-a predložila da budu na repertoaru ovog međunarodnog festivala, svjedoće o izvarednim ostvarenjima „Kuće na Obali“.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA