5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Mašić: Ova Vlada KS će ostati do kraja mandata

Stranka demokratske akcije (SDA) učinit će sve da za mjesec dana dođe do prekompozicije skupštinske većine i Vlade Kantona Sarajevo na način da Vladu predvodi ta stranka kao izborna pobjednica na nivou Sarajevskog kantona.

To je najavljeno na pres-konferenciji kantonalnog odbora SDA, na kojoj su predsjednik Odbora Asim Sarajlić i drugi govornici ustvrdili da aktuelna vlada, koju je bez SDA formirala šestorka drugih stranaka, nije učinila ništa bitno za građane u proteklih 100 dana mandata. Sarajlić je rekao kako više neće sjediti skrštenih ruku i kako neće dozvoliti Vladi da dobije dodatnih 100 dana vlasti i najavio da će njihov prvi korak biti smjena predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića

– Da nije žalosno, bilo bi smiješno ono što smo čuli od Edina Forte šta je Vlada uradila prethodna tri mjeseca. Ta šestorka pravi kadrovske križaljke od šefova portira, službi i cilj im je samo eliminirati izbornog pobjednika iz vlasti. Nijedno pitanje nisu otvorili niti bilo kakav projekt. Radi se o nestručnim i nekompetentnim osobama koje pokazuju neznanje – rekao je Sarajlić, istaknuvši kako je iza nas 100 dana beznađa te da se sve svodi na podjelu plijena između stranaka.

- OGLAS -

Sarajlić ja kazao da će naredni mjesec učiniti sve da pronađu političke stranke i partnere kako bi mogli formirati novu vlast.

– S Demokratskom frontom već imamo potpisan okvirni sporazum. A u toku su razgovori i s drugim strankama – rekao je Sarajlić.

Na pitanje o Vladi Kantona Sarajevo, Damir Mašić je danas naveo da je većina i sa DF-om, i bez njega više nego stabilna.

– Ova Vlada KS i ova većina, da li petorka-šestorka, ostat će do kraja ovog mandata i što se prije svi naviknu na to, manje ćemo trošiti vremena na priče koje dolaze iz režimske kuhinje SDA, koje su se pokazale da nisu tačne. Većina ima 24 zastupnika, a DF tri. Mi ih istjerati nećemo, i sve i da odluče da izađu, 21 je zastupnik, 18 je većina. S te strane, nema zaista nikakve bojazni da bi nešto tu moglo biti dovedeno u pitanje – dodao je Mašić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA