5 C
Sarajevo
25.04.2024

Sve manje dilema: Milanski velikani odlučili, protiv nastavka Serije A još samo četiri kluba

Početkom mjeseca pisali smo o podijeljenosti italijanskih klubova oko planova za nastavak sezone, a kako vrijeme odmiče, tako je situacija drugačija.

Dugo se čekao stav Milana i Intera. Italijanski velikani nisu iznijeli svoje stavove o nastavku prvenstva, no danas Corriere dello Sport donosi važne novosti.

Klubovi iz Milana, koji su u ovaj grad donijeli čak 10 titula evropskog prvaka, priklonili su se velikoj većini i složni su za nastavak Serije A koja je prekinuta pandemijom korona virusa.

- OGLAS -

“I Milan i Interu su za nastavak”, stoji na naslovnoj stranici današnjeg Corrierea i nastavlja se: “Milan i Inter su definitivno stali uz većinu klubova koji žele da nastave šampionat. Za nastavak sezone je sada 14 klubova, četiri tima su protiv (Brescia, Torino, Genoa i Udinese) a dva su još uvijek neodlučna (Sampdoria i SPAL). Upadljivo je da su protiv dovršetka prvenstva timovi koji se bore za opstanak u Seriji A sa izuzetkom Leccea koji je odmah donio odluku da će se zalagati za nastavak takmičenja”.

 

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA