12.7 C
Sarajevo
24.04.2024

Tatar: Želim osvojiti duplu krunu sa Sarajevom i biti ispisan zlatnim slovima u historiji kluba

U svečanomo salonu Svetozar Vujović danas je upriličena konferencija za medije na kojoj je zvanično potpisan novi ugovor između FK Sarajevo i igrača Benjamina Tatara.

Nakon sjajne polusezone u Bordo dresu, Tatar je produžio svoju vjernost timu sa Koševa i danas je stavio potpis na novi ugovor. 

– Upravo smo produžili ugovor sa Tatarom i moram da kažem da je on igrač koji je imao ugovor na još godinu i po, ali na dogovor sa njim i njegovim menadžerom produžili smo ugovor na dvije i pol godine. Cilj je stabilnost kluba i da zadržimo ekipu od ljetos. Radimo na tome i jedan od igrača je upravo Tatar. Pokazao se kao pravo pojačanje što govori i statistika. Treba da služi kao jedan primjer svima u klubu jer kada je došao nije odmah igrao, ali se strpljenjem i radom izborio za mjesto i pokazao da je neizostavna karika u ekipi. Sretni smo što smo produžili ugovor. Želim se zahvaliti upravi kluba i direktorici koji su nam osigurali uslove za produženja ugovora, rekao je Emir Hadžić

- OGLAS -

– Najviše se zajvaljujem direktoru i klubu na ukazanom povjerenju i produženju saradnje. Zahvaljujem se i Ninoslavu Milenkoviću koji se brine o mojoj karijeri. Nadam se da ću nastaviti gdje sam stao, da ćemo biti prvaci i proslaviti titulu, rekao je Benjamin Tatar i dodao: 

Tatar je u protekloj polusezoni za Sarajevo upisao 19 nastupa, postigao je osam golova i upisao sedam asistencija. Fudbaler Sarajeva produžio je svoj ugovor na još godinu dana, pa mu ugovor traje do juna 2021. godine. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA