1 C
Sarajevo
19.04.2024

Asmir Begović otkazao dolazak u Beč, neće igrati za Bosnu i Hercegovinu protiv Austrije

Nažalost, moram se povući iz reprezentacije zbog povrede palca. Timu želim sve najbolje, a moja rehabilitacija počinje odmah, napisao je danas na Twitteru Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja u četvrtak igra važnu utakmicu u UEFA Ligi nacija protiv Austrije u Beču, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njegovim navodima, Begović je palac povrijedio u jučerašnjoj utakmici Premier lige Engleske, na gostovanju Bournemoutha kod Newcastlea, gdje je poražen, rezultatom 1:2.

Fudbalska reprezentacija BiH u četvrtak, 15. novembra, na stadionu ”Ernst Happel” u Beču protiv Austrije igra utakmicu petog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B”. Za potvrdu osvajanja prvog mjesta u grupi i plasman u baraž za EURO 2020 i afirmaciju u elitnu UEFA Ligu nacija ”A” popularni ”zmajevi” mogu i izgubiti u Austriji sa jednim golom razlike, ali pri tom da postignu gol.

- OGLAS -

Okupljanje bh. reprezentativaca selektor Robert Prosinečki zakazao je za ponedjeljak, 12. novembra, u Beču, gdje je do 17 sati u hotelu ”Sofitel” očekivao da se pojave svih 24 pozvana igrača.

Begović je u proteklih godinu dana izgubio status prvog golmana nacionalnog tima, obzirom da je, kako je tvrdio Prosinčeki, ”birao utakmice na koje će se odazvati na poziv selektora”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA