Vijesti
Uhapšen policajac sa snimka nakon tri dana protesta zbog ubistva Afroamerikanca Policajac iz Minneapolisa, koji je snimljen kako kleči na vratu Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je bio vezan lisicama i potom umro u pritvoru, uhapšen je danas, prenosi AP.
#

Hapšenje Dereka Chauvina je uslijedilo poslije trodnevnih protesta koji su eskalirali nasiljem jer su demonstranti noćas zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt Georgea Floyda i zapalili je.

Chauvin je bio zaposlen u policiji 19 godina.

Trenutno nije poznato šta su očekivane tačke optužnice.

Američki predsjednik Donald Trump zaprietio je danas na Twitteru da će preduzeti akciju kako bi grad Minneapolis "imao pod kontrolom", nazivajući demonstrante "razbojnicima".

Trumpov tvit, koji je Twitter označio kao kršenje pravila o "veličanju nasilja" uslijedio je pošto su demonstranati napali i zapalili policijsku stanicu u Minneapolisu, u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt Floyda.

U Minneapolisu je uvedeno vanredno stanje, a nakon sukoba demonstranata sa policijom na ulice su izašli pripadnici Nacionalne garde SAD.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.