20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite spremni dočekuju EYOF

Već 18.decembra 2018. godine, u organizaciji FUCZ i Oružanih snaga BiH, održana je vježba na Bjelašnici, svojevrsna generalna proba pred sami EYOF. Početkom januara 2019. pripadnici FUCZ postavili su šator na Bijelašnici u kojem su boravili tokom vježbi u zimskim uslovima i obavljali aktivnosti vezane za prezentaciju “Mreže volontera”, kao i samu obuku spašavanja u zimskim uslovima. 

Tokom svakog vikenda u navedenom periodu zainteresovanim posjetiocima prezentovali su rad i nadležnosti FUCZ, kao i poslove kojima se bave. Ove sedmice na Bjelašnici i Igmanu postavili su dvanaest šatora.

Stavili su na raspolaganje i tešku mehanizaciju – kamione kipere, bagere i službena vozila za transport ljudi tokom ove manifestacije. U Operativnom centru EYOF-a 2019 u hotelu “Hills”u Sarajevu, vrijedni i iskusni operateri FUCZ, brinut će se da komunikacije ovih dana funkcioniraju besprijekorno. 

“Svi pripadnici FUCZ prethodno su prošli obuke u zimskim uslovima, a poseban naglasak stavljen je na vožnje sankama i skijama, spašavanje sa turnim skijama i spašavanje u lavinama… U dijelu za koji su zaduženi na EYOF-u pripadnici FUCZ spremno dočekuju početak ove velike sportske manifestacije”, saopćeno je iz FUCZ-a.

- OGLAS -

Jučer je od 12 do 13 sati organiziran svečani defile dobrodošlice vozila od Ilidže, preko Vijećnice do Zetre, institucija i društveno odgovornih firmi, uključenih u organizaciju i realizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019 koji će u Sarajevu i Istočnom Sarajevu biti održan od 9. do 16. februara. U ovom svečanom defileu FUCZ je učestvovala sa deset vozila. Kako su saopćili iz EYOF-a, defile je organiziran u cilju podrške sportu i manifestacijama od velikog državnog značaja i kreiranju pozitivne atmosfere u gradu kako bi EYOF protekao besprijekorno i na najvišem mogućem nivou.

Svi mladi sportisti su stigli u Sarajevo, a večeras na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu je ceremonija svečanog otvaranja ove velike sportske manifestacije, na kojoj će biti i svi pripadnici FUCZ koji su dio velike podrške EYOF-u.

 
 
 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA