20 C
Sarajevo
29.03.2024

Prof. Izetbegović: Nastavit ćemo raditi na razvoju i unapređenju KCUS-a

Druženje uposlenika realizuje se u organizaciji Sindikata KCUS s ciljem njegovanja dobrih kolegijalnih odnosa, te informisanja uposlenika o svim bitnim dešavanjima.

Prof.dr.Izetbegović je tokom prezentacije iznijela, kako se navodi, impresivne podatke o unapređenju rada i kvalitete zdravstvenih usluga bolesnicima. Prema njenim riječima u periodu od proteklih devet mjeseci zabilježen je porast svih zdravstvenih usluga, te je skraćen boravak bolesnika u bolnici.

 Odlična organizacija rada, nabavka nove dijagnostičke i terapijske opreme, upošljavanje novih kadrova i stručno usavršavanje ljekara i medicinskog osoblja, rezultirali su vidnim unaprijeđenjem rada KCUS. Predanim radom omogućili smo i povećanje plata uposlenicima. Prosječna plata za septembar 2018. godine iznosila je 1.242 KM. Uradili smo analizu kadra, te na osnovu konkretnih podataka i realnih potreba, izvršili pravilno upošljavanje novih 134 uposlenika. Među njima su 21 ljekar specijalista, nakon položenog specijalističkog ispita, te sedam ljekara specijalista i dva ljekara na specijalizaciji. Ojačali smo i sestrinski kadar sa 50 novih mladih sestara i tehničara – navela je.  

- OGLAS -

Prof. Izetbegović ističe da su u navedenom periodu u KCUS-u realizirane 143 edukacije, te da se u ovoj ustanovi sprovodi pravilan i kontinuirani program edukacija i usavršavanja uposlenika svih profila.

KCUS je primjer ustanove koja može poslužiti kao urnek svim ostalim ustanovama i institucijama, kako se u kratkom vremenskom periodu uz pravilnu strategiju rada i razvoja mogu postići izvrsni rezultati. Prepoznatljivi smo po kvaliteti zdravstvenih usluga i izvan granica BiH. Nastojaćemo i ubuduće nastaviti istim putem“ – kazala je direktorica Izetbegović.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA