Vijesti
Vancouver: Počast žrtvama iz ukrajinskog aviona u Iranu - Među žrtvama pada ukrajinskog aviona bila su 82 državljana Irana, 63 Kanade, 11 Ukrajinaca, deset Šveđana, četiri Afganistanca, tri Nijemca i tri britanska državljana
# Agencija

Građani kanadskog Vancouvera odali su počast žrtvama koje su poginule u padu ukrajinskog aviona u Iranu, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani su položili cvijeće i svijeće na trgu u ovom kanadskom gradu. Među žrtvama pada ukrajinskog aviona bila su 82 državljana Irana, 63 Kanade, 11 Ukrajinaca, deset Šveđana, četiri Afganistanca, tri Nijemca i tri britanska državljana. 

Avion Boeing 737 ukrajinske aviokompanije Ukrainian Airlines koji je trebao letjeti prema Kijevu, pao je 8. januara nedugo nakon polijetanja s aerodroma "Imam Khomeini" u Teheranu. Niko od 176 putnika i članova posade nije preživio.

Prije obaranja ukrajinskog aviona, iranska revolucionarna garda izvela je napade na američke baze u Iraku, u znak odmazde za ubistvo iranskog generala Qassema Soleimanija, koji je nešto prije ubijen u američkom napadu u blizini aerodroma u Bagdadu.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.