-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Bogunić i turski ataše o saradnji u oblasti obrazovanja

Na sastanku su predstavljeni dosadašnji projekti i saradnja resornog ministarstva i Ureda za obrazovanje Republike Turske u BiH.

Tom prilikom, istaknuti su projekti, “bratimljenje škola” koji uključuje oko 150 osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, “Razmjena iskustava na polju specijalnog obrazovanja i zemalja Balkana”, koji se pokazao uspješnim, a sve s ciljem pružanja kvalitetnog obrazovanja učenicima sa teškoćama u razvoju.

Također, navedeno je da oko 1.000 studenata iz Republike Turske studira u Bosni i Hercegovini te oko 400 bosanskohercegovačkih u Turskoj.

- OGLAS -

Bogunić je zahvalila atašeu na dosadašnjoj saradnji i istakla “da s obzirom na iskustvo i razvijeni obrazovni sistem Republike Turske dosadašnja uspješna saradnja sa turskim institucijama će se nastaviti”.

– Oblasti na kojima želimo da je posebno unaprijedimo jesu predškolski odgoj i obrazovanje, stručno usavršavanje nastavnika u okviru cjeloživotnog učenja, kao i dodatno povezivanje obrazovnih institucija Kantona Sarajevo i Republike Turske – kazala je Bogunić.

Poručeno je da je veliki broj projekata već realiziran, ali da zajedno planiraju implementirati nove iz oblasti obrazovanja, saopćeno je iz Pres-službe KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA