10 C
Sarajevo
23.04.2024

Blokada američke vlade: Uposlenici NASA-e primorani da čiste toalete

Nakon što je blokada američke vlade ušla u drugi mjesec, Američka svemirska agencija NASA zatražila je od uposlenika da sami čiste toalete zbog činjenice da ustanova od petka više neće biti u stanju plaćati uslugu čišćenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Blokada američke vlade traje već 34 dana i više od 800.000 javnih službenika prinuđeno je na neplaćeni rad ili neplaćeni odmor. Obavještenje koje je istaknuto u jednom od centara NASA-e najbolje pokazuje kakvo je stanje uposlenika u američkim institucijama.

Američki list “The Hill” objavio je kako je na vratima toaleta u NASA-inom svemirskom centru “Johnsons”, u američkom gradu Houstonu, istaknuto obavještenje u kome se navodi kako od petka ustanova neće moći plaćati čistača, te je od uposlenika NASA-e zatraženo da sami čiste toalete.

- OGLAS -

Ovo obavještenje je na Twitteru podijelila uposlenica NASA-e Elizabeth Blome, te je napisala sljedeću poruku: “Ovo je naša stvarnost u svemirskom centru ‘Johnsons’. Radili smo besplatno kako bi Međunarodna svemirska stanica i dalje djelovala, sada nemamo uslugu čišćenja.”

Do blokade američke vlade došlo je zbog Trumpovog zahtjeva da se izdvoje sredstva za gradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Blokada vlade bi mogla potrajati, jer još uvijek nema naznaka da su Trump i demokrate spremni na uzajamne ustupke i kompromisno usvajanje budžeta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA