Vijesti
Vatrogasci povučeni sa gašenje šumskih požara zbog nedostatka novca Brazilska agencija za zaštitu okoline IBAMA povukla je zbog nedostatka novca sve vatrogasce koji su bili hitno angažovani u gašenju šumskih požara.
#

"Naredio sam povlačenje svih šumskih vatrogasnih brigada u njihove baze", navodi se u pismu koje je potpisao šef nacionalnog centra za suzbijanje šumskih požara, prenijela je medijska kuća G1.

Naređenje je već stupilo na snagu.

Brazilski mediji prenose da su se vatrogasci već vratili u svoje centre sa vanrednih zadataka.

Agencija ukazuje na probleme od septembra u odobravanju sredstava u Ministarstvu finansija u iznosu od oko 3,4 miliona dolara.

Ministar za zaštitu okoline Rikardo Sales izjavio je krajem avgusta da će borba protiv požara biti zaustavljena iz finansijskih razloga, ali je brazilski potpredsjednik Hamilton Murao rekao da je to preuranjeno i da će operacija biti nastavljena.

Požari u ovom trenutku bukte u više regiona Brazila, u Amazoniji i Pantanalu, koji spadaju u najveća močvarna i vlažna kopnena područja u svijetu.

U regionu Amazonije do juče su bila registrovana 89.604 požara, navodi se u podacima Nacionalnog instituta za svemirska istraživanja. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.