6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Detalji koje niste znali o filmu ” Sam u kući: Izgubljen u New Yorku”

Macaulay Culkin (38) za ulogu Kevina u drugom nastavku filma zaradio je 4 i pol miliona dolara. Usporedbe radi, za prvi nastavak ‘Sam u kući’ Culkin je zaradio ‘samo’ 100 hiljada dolara. To je ujedno bio i drugi najpopularniji film snimljen te godine, iza popularnog animiranog filma ‘Aladdin’. Iako je mladi Culkin glumio i prije, prava holivudska zvijezda postao je tek nakon uloge Kevina.

Za vrijeme snimanja drugog nastavka omiljene porodične komedije, vani je bilo toliko hladno da se nekoliko kamera doslovno smrzlo zbog čega su iste trebale biti zamijenjene drugim kamerama.

Glumac Daniel Stern (61) koji je glumio Marva u sceni napada golubova doslovno je osjetio kakvog je okusa jedan od njih. Naime, kako je naknadno priznao, jedan od golubova mu je doletio u usta.

- OGLAS -

– Bilo je stvarno odvratno – rekao je.

Umjesto naslova ‘Sam u kući 2’, na početku je bilo zamišljeno da se nastavak komedije zove ‘Opet sam’. Naime, redatelj Chris Columbus (60) nije želio da gledatelji misle da je nastavak zapravo ‘remake’ filma, zbog čega mu je kasnije promijenio ime.

U drugom nastavku filma pojavljuje se američki predsjednik Donald Trump (72), u sceni kad Kevinu daje upute do recepcije hotela Plaza. Osim toga, Trump je u vrijeme snimanja drugog nastavka bio vlasnik tog hotela.

Culkina je na setu posjetio Michael Jackson
Macaulay i Jackson upoznali su se nekoliko godina ranije na setu ‘Orašara’ na Broadwayu. Američki pjevač odlučio ga je posjetiti na snimanju drugog nastavka filma, na posebno veliko oduševljenje ostatka glumačke postave.

Catherine O’Hara (64) nije bila zadovoljna svojom glumom
O'Hara, koja u prvom i drugom nastavku filma glumi Kevinovu mamu, nije bila zadovoljna načinom na koji je njezin lik brinuo o nestanku svog sina. Da bi njezina briga izgledala što realnije, nagovorila je producente da snime nekoliko dodatnih scena.

U filmu je korišten pravi broj telefona hotela
Iako se isprva mislilo da je za potrebe snimanja nastavka ‘Sam u kući’ korišten lažan telefonski broj Plaze, to je zapravo bio ispravan broj. Nakon što je film snimljen i prikazan, zabilježen je rekordni broj rezervacija. Da bi privukli što veći broj turista i posjetitelja, u Plazi su čak nudili i Kevinov apartman. Cijena je ‘samo’ 1100 dolara po noćenju.

Culkin glumicu O'Hara još uvijek zove ‘mama’
Iako je od snimanja serijala ‘Sam u kući’ prošlo već 26 godina, Macaulay američku glumicu koja je glumila njegovu majku u stvarnom životu još uvijek zove ‘mama’.

– Ona će zauvijek biti poput moje druge majke – rekao je glumac. Nakon filmova o nestašnom Kevinu, O'Hara je glumila u mnogim uspješnicama, a jedna od najpoznatijih je film ‘Kako preživjeti Božić’ s Benom Affleckom (46) i Christinom Applegate (47).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA