13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Poznat identitet Bosanca uhapšenog u Njemačkoj?

U Njemačkoj je uhapšen 39-godišnji muškarac, a Ambasada BiH u kontaktu je s nadležnim organima i uskoro će imati više informacija.

Brojni mediji objavili su informaciju kako je uhapšen Adis Abaz iz Zenice. U BiH je hapšen zbog organiziranog kriminala u vezi sa međunarodnim švercom oružja i droge. Osuđen je na dvije i pol godine u Bosni i Hercegovini 2011. godine zbog krijumčarenja droge, oružja i vojne opreme.

Uhapšen je i u januaru prošle godine zbog krijumčarenja oružja u Sloveniju i prema zemljama Europske unije. Određen mu je pritvor, ali je ubrzo ukinut i određene su mu mjere zabrane. U martu ove godine Sud BiH je potvrdio optužnicu i tereti se da je pripadnik grupe za organizovani kriminal koja se bavila međunarodnom trgovinom opojnih droga.

- OGLAS -

“Ono što mi do sada, još uvijek nezvanično, znamo jeste da je muškarac porijeklom iz BiH uhapšen u noći sa 19. na 20. juni. Mi momentalno provjeravamo s nadležnim organima Njemačke da dobijemo više informacija, a nakon što ih dobijemo imat ćemo i zvanični stav Ambasade”, rekli su za Radiosarajevo.ba iz Ambasade BiH u Berlinu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA