12.7 C
Sarajevo
24.04.2024

Glamoč: Naredbe koje smo donijeli u potpunosti se primjenjuju

Komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč je svoje obraćanje na današnjoj redovnoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite KS započela čestitkom svim sugrađanima, povodom Dana oslobođenja grada Sarajeva. 

Nakon toga, kazala je kako je je Štab primio veliki broj prijava kako se današnje kretanje osoba preko 65 godina ne vrši u skladu s preporukama o socijalnoj distanci i upotrebi potrebne zaštitne opreme. 

– Molim naše sugrađane koji danas nisu završili svoje obaveze i imaju to u planu raditi u naredna četiri dana, da poštuju sve preporuke vezane za socijalnu distancu i korištenje zaštitne opreme, koja je neophodna, i da bez toga ne izlaze na ulicu – apelovala je Glamoč. 

- OGLAS -

Odgovarajući na pitanja novinara i građana, istakla je kako će se naložiti hitna dezinfekcija Sigurne kuće, te najavila drugi krug dezinficiranja svih javnih objekata i zgrada zajedničkog stanovanja. 

– Naredbe koje smo ovih dana donijeli, mogu reći da se u potpunosti primjenjuju – naglasila je Glamoč. 

Dodala je kako će se tokom ove sedmice zaustaviti akcija podjele lijekova za sve građane koji imaju više od 65 godina, jer su oni u prilici sami ih podići, te najavila kako će se sa ovom akcijom nastaviti s početkom naredne sedmice. 

Potcrtala je i kako se sve naredbe i odluke Federalnog štaba civilne zaštite KS moraju poštovati takve kakve jesu i bez pogovora. 

– Svi naši bh. građani smješteni u Studentskom domu na Bjelavama su u dobrom zdravstvenom stanju i nemaju nikakvih problema – poručila je Glamoč. 

Na kraju svog današnjeg obraćanja dala je i informaciju da od danas počinje informiranje javnosti o aktivnostima koje provode općinski štabovi civilne zaštite, prvi od njih je Štab CZ Stari Grad, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA