2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Palestina potvrdila još šest slučajeva korona virusa

Palestinske vlasti potvrdile su u ponedjeljak još šest slučajeva korona virusa na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je došlo do povećanja broja zaraženih osoba korona virusom na 26, nakon što je zabilježeno pet slučajeva u Betlehemu, a jedan u Tulkarmu”, izjavio je glasnogovornik vlade Ibrahim Melhem.

Prošle sedmice palestinsko Ministarstvo zdravlja proglasilo je vanredno stanje u Betlehemu i Jerichonu na Zapadnoj obali zbog sumnje u slučajeve korona virusa.

- OGLAS -

Iz Ministarstva je saopćeno da je hotel u Betlehemu stavljen u karantin zbog velikog broja sumnjivih slučajeva.

Palestinski ministar zdravstva Mai Al-Kaileh izjavio je u četvrtak prošle sedmice da je naređeno aktiviranje plana za vanredne situacije u Betlehemu i Jerichonu.

Prema tome, sve obrazovne institucije i centri za obuku u Betlehemu zatvoreni su 14 dana.

Potencijalno smrtonosnim korona virusom u svijetu je zaraženo 110.090 osoba. Virus se krajem prošle godine pojavio u Kini, a potom se brzo proširio u svijetu.

U posljednjem izvještaju se navodi da je od posljedica zaraze korona virusom u svijetu preminula 3.831 osoba, a da su izliječene 62.302 osobe.

Najviše preminulih je u Kini i to 3.120 osoba, a potom u Italiji u kojoj je život izgubilo 366 zaraženih osoba. U Iranu su preminula 194 pacijenta, u Južnoj Koreji 53, a u SAD-u 22. Smrtni slučajevi zabilježeni su i u Francuskoj (19), Španiji (17), Japanu (14), Iraku (6), Australiji (3), Velikoj Britaniji (3), Holandiji (3), Švicarskoj (2), te po jedan smrtni slučaj u Egiptu, San Marinu, na Talandu, Tajvanu, Filipinima i Argentini.

Kina prednjači i po broju zaraženih jer je u toj zemlji korona virus djagnosticiran kod 80.738 pacijenata, a slijede Južna Koreja sa 7.382 i Italija sa 7.375 zaraženih osoba.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA