Vijesti
Veliki libanski muftija pozvao da se udovolji zahtjevima demonstranata Liban je u političkim i ekonomskim previranjima nakon tri sedmice protesta širom zemlje koji su nagnali premijera Saada al-Haririja da podnese ostavku prošle sedmice
# Agencija

Libanski veliki muftija, vodeći vjerski autoritet među sunitima, pozvao je u srijedu na formiranje nove vanredne vlade tehničkih eksperata i da oni koju su na vlasti udovolje zahtjevima demonstranata.

Liban je u političkim i ekonomskim previranjima nakon tri sedmice protesta širom zemlje koji su nagnali premijera Saada al-Haririja da podnese ostavku prošle sedmice.

- Vrijeme je došlo da se ispune narodni zahtjevi i da nacionalna slobodna volja nadvlada podijele među sektama, političkim strankama i regijama - izjavio je veliki muftija, šejh Abdul Latif Derian, u televizijskom obraćanju povodom obilježavanja dana rođenja poslanika Muhammeda.

- Vrijeme je došlo i pravi je trenutak, nakon ovog nacionalnog poziva na buđenje, da se započne reformski proces i da oni koji su na vlasti oforme vanrednu vladu sačinjenu od kompetentnih ljudi, bez odgode - kazao je Derian, prenosi Reuters.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.