-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Miki Manojlović: Protesti u Srbiji su uzaludni

Srbijanski glumac Miki Manojlović kazao je da su protesti koji su u Srbiji počeli prije osam sedmica uzaludni jer opozicija nema program.

On je istakao i da su glumci neminovno uključeni u politiku, ilustrirajući to i svojim aktuelnim angažmanom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

– Ne želim ništa mnogo reći, ali: opozicija sada, ona nema program. Tako da je njihov protest uzaludan – rekao je Miki Manojlović za Deutsche Welle.

- OGLAS -

Uz konstataciju da su glumci neminovno uključeni u politiku, istaknuo je i da ih političke stranke iskorištavaju.

– Naravno da smo i mi politički umiješani. Evo, dok se te stvari (protesti) događaju u Beogradu, ja u Zagrebu igram “Kralja Leara” u Hrvatskom narodnom kazalištu. I to je politika. Otvaranje HNK u trenutku kada je desnica jaka – rekao je Manojlović.

Za politiku su, prema njegovim riječima, potrebni mnogi talenti, “a glumci, ako su inteligentni – a ima i takvih, ne mnogo, ali ih ima – su prije svega senzibilni, oni vide kada se nešto događa.”

No, dodao je i da glumci politički djeluju nezrelo.

– Glumci su na početku prepoznatljivi i zato su svi bili iskorišteni… Sve stranke su iskoristile umjetnike – ocijenio je on. 

Podsjetimo, braća Sergej i Branislav Trifunović, te Nikola Kojo, trojica srbijanskih glumaca, aktivno sudjeluju u protestima koji su se posljednjih sedmica iz Beograda proširili na dvadesetak gradova u Srbiji

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA