8.8 C
Sarajevo
23.04.2024

SIPA na Palama uhapsila jednu osobu koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić rekla  je za Klix.ba da je osoba inicijala M. O. jučer lišena slobode na teritoriji Istočnog Sarajeva i da se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS. 

Kako kaže, lišeni slobode dovodi se u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje. 

Kako nezavnično saznajemo, uhapšen je Miloš Obradov koji je privođen tokom istrage u ovom slučaju.

U međuvremenu se o hapšenju oglasila i SIPA iz koje navode da su njihovi policijski službenici na području općine Pale lišili slobode jednu osobu koja se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela ubistva, a koje se desilo 26. oktobra 2018. godine u ulici Geteova bb, prilikom čega su smrtno stradala dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

“Lišavanju slobode osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju lociranja i lišavanja slobode navedene osobe. Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari, osoba lišena slobode predata je u nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz SIPA-e.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA