12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

(VIDEO) Epilog akcije u Rogatici: Uhapšeni automafijaši i pronađen sumnjivi Range

Novinar Avaza je pitao policiju da li se radi o vozilu koje je viđeno u noći kada su ubijena dva sarajevska policajca, ovaj je samo slegnuo ramenima.

Akciju sprovodi SIPA i prema nezvaničnim informacijama privedene su dvije osobe koje se dovode u vezu sa krađama. Akcija je započela nakon što je policija zaustavila jedno vozilo sa sumnjivom dokumentacijom, da bi se potom krenulo u pretrese u kojima je nađeno više vozila za koja se sumnja da su ukradena.

U ovoj policijskoj akciji učestvuje nekoliko agencija, među kojima i FUP s helikopterom i još nekim jedinicama, poput forenzike.

- OGLAS -

Hapšenje četiri osobe koje je večeras izvedeno u Rogatici, uslijedilo je nakon što su u pretresima u okolini Rogatice otkriveni “štekovi” sa ukradenim vozilima i dijelovima vozila ukradenih na području Kantona Sarajevo, potvrdio nam je izvor blizak istrazi.

Tokom ovih aktivnosti, primijećen je crni “range rover”, koji je istražiteljima bio zanimljiv, jer je to vozilo primijećeno u Sarajevu u noći kada su ubijena dvojica policajaca, otkrio nam je isti izvor.

Detalji akcije:

Osobe koje su se nalazile u vozilu nisu se željele zaustaviti na signal policije, već su se dale u bijeg. Uslijedila je dramatična policijska potjera do Rogatice, gdje su ove osobe konačno i savladane i uhapšene.

Kako je za faktor potvrđeno iz policije, riječ je o osobama odranije dobro poznatim po kriminalnim aktivnostima, a jedan od njih je i optužen u predmetu “Volan”, koji se trenutno vodi u Sudu BiH protiv organizovanih grupa automafijaša iz Istočnog Sarajeva.

Vozilo u kojem su uhapšene ove osobe bit će prevezeno u Sarajevo, gdje će biti podvrgnuto vještačenju. Uhapšena četvorka također će biti predata MUP-u KS na dalju kriminalističku obradu.

Komesar MUP KS Mevludin Halilović potvrdio je da je današnje hapšenje rezultat akcije Operativnog tima koji je formiran nakon ubistva dva policajca MUP KS 26. oktobra na Alipašinom Polju otkada traje intenzivna potraga za počiniocima i provjera svih lica iz automafijaških kriminalnih grupa. U MUP KS privedeno je više od 80 lica, a jednoj osobi je određen pritvor, dok je jedna osoba predata u nadležnost Tužilaštva BiH, a jedna Tužilaštvu KS protiv koje će se provesti postupak zbog teške krađe.

Još uvijek nema zvaničnih informacija o samoj akciji, koja još uvijek traje te su sve informacije do sada dostupne nezvanične. Također, nije potvrđeno da li se ova akcija može dovesti u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA