5 C
Sarajevo
25.04.2024

Mešin Paris učetverostručio posjetu: Večeras prvi meč, ali je Baždarević u ozbiljnom problemu

Prošla sezona za FC Paris bila je fenomenalna. Ekipi su svi predviđali ispadanje, a Parižani su došli do play-offa i borbe za promociju među francusku elitu, gdje su eliminisani. Mešin tim je u prošloj sezoni učetverostručio posjetu na domaćem stadionu, ali je ekipu napustio veliki broj igrača.

No, ove sezone Baždarevićev tim imat će mnogo teži zadatak. Vjerovali ili ne, čak 15 fudbalera je napustilo ekipu koju vodi bivši selektor Bosne i Hercegovine.

“Prošla sezona bila je fanstatična za Paris. Konstantno napredujemo, ambiciozni smo, ustalili smo se u Ligi 2, ali moramo da budemo i oprezni”, izjavio je Baždarević za francuski Telegram, jasno aludirajući da je nezgodan period pred ekipom.

- OGLAS -

To je potvrdio i u razgovoru za Mozzart Sport, kada je rekao i da je pametno uložen novac od prodatih igrača.

“Imali smo mnogo problema. Napustilo nas je petnaestak igrača koji su pokazali kvalitet. Neki zbog transfera, neki jer im je istekla pozajmica. Željeli smo da ih zadržimo, ali tako je to u životu, morate da radite s onim čime raspolažete. Gubili smo na pripremama, ali smo suštinski dobro trenirali. Volim da radim sa mladima. Naravno, volio bih da imam na raspolaganju više igrača”, istakao je popularni Meša i dodao:

“Paris je prodao petoricu igrača i taj novac pametno uložio. Napravio je novi teren. Inače, nekad je utakmice gledalo po 5.000 posjetilaca, a protekle sezone je bilo i po 20.000 navijača. I iz tog je bila ugla dobra sezona”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA