15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Iza koalicije Asima Sarajlića i Eldina Vreče stoji posao vrijedan šest miliona maraka!

Iza potpisivanja sporazuma između Asima Sarajlića (SDA) i Eldina Vrače (Snaga centra) o saradnji i zajedničkom djelovanju u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH stoji posao od šest miliona maraka, odnosno prolazak Vračeove firme “AE sigurnost” na tenderu “Elektroprivrede BiH”, kao i ekspresno dobivanje dozvole na koju se, inače, čeka i po mjesec i po, saznaje “Dnevni avaz”.

Kako saznajemo iz izvora u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, Vrače je u srijedu bio s Aljošom Čamparom, federalnim ministrom, koji mu je omogućio da dobije dozvolu za blindo vozila.

Čampara je odmah nakon sastanka “digao Ministarstvo na noge”, po hitnom postupku sazvana je komisija, koja je za manje od 24 sata, tačnije već u četvrtak, odnosno dan uoči potpisivanja koalicije, donijela rješenje o blindo vozilima.

- OGLAS -

Ekspresno je rješenje otišlo i na potpis Čampari, koji je tražio da se cjelokupan proces ubrza po hitnom postupku, da bi Vrače što prije dobio potrebne dozvole.

Samo dan poslije, odnosno u petak, Čampara je prisustvovao potpisivanju sporazuma o saradnji i zajedničkom djelovanju u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije. Sporazum su potpisali Sarajlić i Vrače.

S druge strane, Vrače tvrdi da iza tendera ne stoji potpisani sporazum o koaliciji. Smatra da nema ništa čudno u dobivanju dozvole za blindo vozila za svega 24 sata, a nije negirao naša saznanja da je u srijedu bio kod Čampare.

– Kakve to veze ima s tenderom? Ja moram dobiti dozvolu za ta blindo vozila. Degutantno je davati bilo kakve izjave – kaže Vrače.

Nakon informacije da je Vrače koalirao sa Strankom demokratske akcije, brojni građani Zeničko-dobojskog kantona, koji su mu i omogućili mandat u Parlamentu, oštro su kritizirali ovaj potez.

– Bio sam na završnom skupu uoči izbora u Zenici i dobro se sjećam vašeg govora i govora na TV-u kod Hadžifejzovića. Taj govori i ovaj potez su sušta suprotnost – samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA