Vijesti
Washington se nada da će se Sjeverna Koreja diplomatski angažirati SAD se nadaju da će Sjeverna Koreja iskoristiti prigodu i diplomatskim putem se angažirati na denuklearizaciji poluotoka, rekao je u ponedjeljak državni tajnik Antony Blinken
# AFP

SAD se nadaju da će Sjeverna Koreja iskoristiti prigodu i diplomatskim putem se angažirati na denuklearizaciji poluotoka, rekao je u ponedjeljak državni tajnik Antony Blinken, koji je na skupu G7 predstavio pristup administracije predsjednika Joea Bidena prema tom pitanju.

“Nadam se da će Sjeverna Koreja iskoristiti priliku diplomatski se angažirati kako bi se vidjelo postoje li načini napretka prema cilju potpune denuklearizacije korejskog poluotoka”, rekao je na skupu šefova diplomacija G7 u Londonu.

“Očekujemo dakle vidjeti ne samo što kaže Sjeverna Koreja, već i što će uistinu napraviti u danima i mjesecima koji dolaze”, dodao je.

Rekao je da po njegovom mišljenju SAD ima “jasnu, vrlo jasnu politiku, usredotočenu na diplomaciju”.

“A na Sjevernoj Koreji je da odluči želi li se angažirati na tom temelju ili ne”.

Američki predsjednik Biden rekao je prošli tjedan da će iskoristiti “diplomaciju jednako kao i “ozbiljno odvraćanje” kako bi spriječio nuklearne ambicije Pjongjanga.

Sjeverna Koreja odgovorila je da Joe Biden nastavlja “neprijateljsku politiku” koja je na snazi već pola stoljeća.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.