22 C
Sarajevo
08.05.2024

SAD i BiH čuvaju raznolikost kao svoje najveće bogatstvo

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović danas je u nastupnu posjetu primio novoimenovanog ambasadora SAD-a u BiH Erica Nelsona.

Kavazović je ambasadoru Nelsonu poželio dobrodošlicu i zaželio mu uspjeh u njegovom radu, naglašavajući da građani BiH, ali i Islamska zajednica cijene sve što su SAD učinile i još uvijek čine za mir i stabilnost BiH.

Ambasador Nelson zanimao se za proces međureligijskog dijaloga ističući kako su Amerika i BiH slične u svome nastojanju da sačuvaju raznolikost kao svoje najveće bogatstvo.

- OGLAS -

Na kraju sastanka, na kojem je bilo riječi o više aktuelnih tema u BiH i regionu, reis je ambasadora Nelsona još jednom pozvao da prisustvuje svečanom otvaranju Aladže džamije u Foči u subotu, 4. maja, izražavajući zahvalnost što su prva sredstva za njenu obnovu izdvojena iz Američkog ambasadorskog fonda za očuvanje kulturne baštine, objavljeno je na službenoj web stranici Islamske zajednice.

Također, vijest o ovom sastanku podijeljena je i na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH. Uz fotografiju sa susreta je napisano da je ambasador Nelson danas posjetio reisu-l-ulemu Kavazovića.

- Advertisement -

„Danas smo razgovarali o raznim temama, uključujući važnost međureligijskog dijaloga u BiH“, navodi se u Tweetu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA