1 C
Sarajevo
19.04.2024

Plenković: Stuacija ozbiljna, mjere nisu blage

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da, iako su današnji brojevi novozaraženih virusom korona manji nego prije nedjelju dana, pooštrenim mjerama se želi smanjiti širenje zaraze s obzirom na to da je situacija, kako je rekao, i dalje veoma ozbiljna.

U obraćanju novinarima, on je rekao da je vlada uvodila proporcionalne mjere, za koje je ocijenio da su dale rezultate.

“Došli smo u situaciju da brojke stagniraju, znači da su mere dale rezultate”, rekao je Plenković i dodao da je iz izlaganja šefa kriznog štaba Davora Božinovića shvatio da je danas 100 manje novozaraženih nego u prošli petak.

Uptitan da li se s novim pooštrenim mjerama kasni, on je rekao da se proteklih devet mjeseci čulo mnoštvo različitih stavova kada je riječ o epidemiološkim mjerama.

- OGLAS -

“Kada god mi nešto napravimo, ima onih koji idu kontra. Mjere su bile adekvatne i primjerene, slušamo naučnike. Naša linija je konzistentna. Strategija borbe je adekvatna. Do sada smo preduzimali primjerene mjere, a ove koje smo sada donijeli, smanjiće broj zaražzenih”, rekao je Plenković.

Na dijelu je, kazao je premijer, odgovornost svih i dodao da se bitka može dobiti samo ako u njoj svi solidarno učestvuju.

“Dio ljudi doživljava bolest neozbiljnijom nego što bi trebalo. Hrvatska je obezbijedila funkcioniranje svih segmenata društva – budžeta, javnih i državnih službi, kao i privrede, koliko je to moguće”, rekao je Plenković, koji smatra da mjere donijete po preporuci medicinske struke nisu blage.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA