7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Trumpov obračun s novinarom CNN-a: Nije mu dozvolio da govori, a onda ga izvrijeđao

Već na prvom pitanju, kada se Acosta javio za riječ, Trump je bio krajnje nepristojan, sa konstantnim upadicama i prigovorima na račun novinara i medijske kuće koju predstavlja.

Acosta je Trumpu postavio pitanje o migracijskom valu iz Južne Amerike, direktno pitajući predsjednika SAD-a zašto je taj migrantski talas nazvao “invazijom”, iako s eradi o klasičnoj migraciji te da li smatra da je na taj način demonizirao migrante.

Trump je odmah odgovorio da ne smatra da ih je demonizirao, poručujući da svi mogu doći u SAD, ali da moraju proći cijeli proces provjera, naglašavajući da SAD-i ipak trebaju radnici zbog brojnih kompanija.

Kada mu je Acosta postavio dodatna pitanja, konstatujući da su migranti hiljadama kilometara daleko od SAD-a te da ne mogu biti prijetnja i invazija, Trump je odgovorio da nisu ni “glumci koji idu u Hoolywood”.

- OGLAS -

“Mislim da meni trebate pustiti da vodim državu, a vi vodite CNN”, kazao je Trump novinaru.

Acosta je želio postaviti dodatno pitanje Trumpu, ali je grubo odbijen. Trump ga je prekidao govorfeći mu da prekine, a moderatorica press konferencije mu je čak pokušala oduzeti mikrofon.

Nakon toga Trump je lično izvrijeđao novinara CNN-a, kazavši mu da je “loša osoba i da ne bi trebao raditi za CNN te da bi se ta medijska kuća treba stidjeti”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA