21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Haradinaj: Nema korekcije granice ni razmjene teritorije

“Pitanje promjene granice između Kosova i Srbije mrtvo pitanje” , to je bio njegov odgovor na upit novinara da prokomentariše izjavu predsednika Hashima Thacija koji je u ponedeljak kazao da Haradinaj treba da „koriguje svoje izjave“ u vezi dijaloga i dodao kako pozicije nisu vječne i kako se predsjednici i premijeri menjaju, „pogotovo oni koji se ne poprave“, kako prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Onaj koji je umro ne oživljava se više, to se jedino desilo sa Isusom. Pitanje korekcije granice, razmjene teritorije je umrlo. Jedini način da se ta tema oživi jeste putem nekog navodnog nasilnog scenarija na sjeveru, nekog incidenta, uzajamnog napada, kako bi se onda potvrdila podjela. Ali, političke mogućnosti za to nema i svi su shvatili da je to mrtva tema. Srećom, time smo svi mi pobijedili, građani, Albanci i Srbi, region. Ali vjerujem da su pobijedili i mir i dijalog“, kazao je Haradinaj nakon sjednice vlade, dodajući da je zanteresovan da se dijalog nastavi. On je istakao da onaj kome je cilj da sruši njegovu vladu to će uraditi bez govora, te da se ne treba brinuti o onima koji „samo o tome govore“.

Premijer Kosova je takođe rekao da ukoliko se nasilje desi „svi smo tu da ne dopustimo da Kosovo sklizne u pogrešan scenario“.

- OGLAS -

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je građane Kosova da budu pažljivi a nakon toga što su u Novom Sadu prebijeni građani Kosova albanske nacionalnosti.

„Dobro je da pokažemo suprotno, da garantujemo slobodu kretanja svima i slobodu na jezik. Dobro je da u Prištini možeš da govoriš srpski a da te niko ne dira, ali i u drugim zonama Kosova. To je dokaz ko smo“, kazao je Haradinaj.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA