12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Linta: Poruka sramne predstave da su fizički napadi na Srbe opravdani

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje kao jedan od mnogih dokaza srbomržnje činjenicu da je na tradicionalnom karnevalu u Kaštelima blizu Splita glavna zabava bio kamion sa navodnim “vaterpolistima `Crvene zvezde`”, koje bacaju u more i tuku palicama.

Linta u saopštenju napominje da se “u proustaškoj karnevalskoj povorci provezao kamion sa maškarama obučenim u crveno-bijele dresove, a sve je bilo propraćeno Bajaginom pjesmom “Zvezda”, pri čemu je jedan takozvani zvezdaš skočio u more, što je bila jasna aluzija na nadavni napad na vaterpoliste “Crvene zvezde” na splitskoj rivi.

– Cilj sramne predstave bio je da se ismevaju i omalovaže vaterpolisti `Crvene zvezde` i da se pošalje jasna poruka da su pretnje, uvrede i fizički napadi na Srbe opravdani i dozvoljeni – ističe Linta.

- OGLAS -

Linta navodi da je okupljeni narod na karnevalu u Kaštelima “sa oduševljenjem pratio ovu šovinističku predstavu, što potvrđuje nespornu tezu da je većina Hrvata ustaški nastrojena”.

On podsjeća da je anketa hrvatske televizije RTL iz avgusta prošle godine “potvrdila da većina Hrvata podržava glavnog promotera zločinačke ustaške ideologije Marka Perkovića Tompsona, a time i izvršeni genocid nad Srbima u NDH i protjerivanje pola miliona Srba devedesetih godina prošlog vijeka”.

Linta posebno naglašava tragičnu činjenicu da je “velika većina hrvatske omladine proustaški orijentisana, što je potvrdilo istraživanje koje su 2015. godine sproveli Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i hrvatska nevladina organizacija Gong”.

Prema tom istraživanju, 71 posto učenika završnih srednjih škola u Hrvatskoj smatra da NDH nije bila fašistička tvorevina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA