Život i stil
5 make-up trikova za dame sa bademastim očima! Kada pronađete odjeću koja odgovara vašoj građi, sigurno ste oduševljeni koliko ističe sve prednosti, a sakriva mane koje imate
#

Isto je tako i sa šminkom, ne može nikad da izgleda isto kada se našminkate vi sa bademastim oblikom očiju i vaša prijateljica sa npr. okruglim, što dokazuje sljedeće – da nije svaka tehnika za sve.

Zato vam predstavljamo nekoliko savjeta za dame sa upravo ovim oblikom očiju, uz pomoć kojih ćete povećati efekat šminke i istaći vaše oči na najbolji mogući način.

Inspiraciju smo naravno pronašli i dijelom od poznatih dama koje se isto mogu pohvaliti ovim lijepim oblikom očiju.

#1 Eyeliner

 

Uvježbajte izvlačenje linije ajlajnerom jer je ovo najljepši makeup look uz pomoć kojeg možete istaći vaše oči, ali i upotpuniti cjelokupan izgled. Linija bi trebalo da se nastavlja na vašu vodenu liniju i da bude malo izvan spoljnog ugla oka kako bi ih vizuelno izdužili. Možete se upotrijebiti trikom sa samoljepljivim papirom ili komadpm selotejpa, ako niste precizni.

#2 Mini-strategija

Da biste ih vizuelno učinili većim, a vaši izgled elegantnijim i idealnim za bilo koju situaciju, dovoljno je da tamniju nijansu sjenke ili olovke nanesete na donju liniju trepavica – ali samo do sredine, ne do unutrašnjeg ugla oka. Ovako ćete istaći najširi dio oka i suptilno ih definisati. Za bolji efekat upotrebite sjenku sa reflektujućom nijansom.

#3 Istaknite unutrašnje ivice

Suprotno prethodnom savjetu, možete istaći samo unutrašnje, nježnijom bojom u tankom sloju u obliku slova “V” koje je odlična alternativa smokey-eye tehnici.

#4 “Halo” efekat

Ova tehnika je odlična za sve i vrlo je jednostavna: spoljnu ivicu istaknite tamnijom sjenkom, a na sredini kapka upotrijebite svijetlu sjenku obogaćenu šljokicama i sedefastim odsjajem, što će bademastim očima dati dubinu i sjaj.

#5 Finiš (na) obrvama

Osim šminke, ništa ne može bolje da istakne oči od dobro sređenih obrva. Vaš prirodni luk istaknite i dodajte malo dužinu ukoliko je potrebno, da biste dobili efekat koji želite. Previše kratke obrve će učiniti taj deo lica neizbalansiranim, pa vodite računa kada ih čupate i skraćujete!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.