Život i stil
7 dijelova tijela koja nikada ne biste trebali tetovirati i zašto Prsti i dlanovi su popularna mjesta za tetovaže, ali to su i mjesta koja su uvijek direktno izložena suncu, zbog čega tetovaža na njima može jako brzo izblijediti
# Instagram

Ljudi se na tetovažu odluče iz raznih razloga - od estetskih, preko emotivnih, pa do ritualnih i običajnih - a statistike pokazuju da 43 posto tetoviranih sa svojim tetovažama pokazuju ljubav (ili odaju počast) svojim najmilijima, a 37 posto ih se tetovira jer im se jednostavno sviđa takvo ukrašavanje tijela.

1. Laktovi
Stručnjaci ne preporučuju tetoviranje laktova jer na njima tinta teško ostaje - koža na laktovima je 'gušća' nego na većini tijela pa će joj trebati puno više uboda igle sa tintom. Također, ako su vam laktovi suhi i ne vlažite ih, velika je mogućnost da će tetovaža brzo izblijediti.

2. Ispod pazuha
Pazusi su vjerojatno najgora mjesta za tetovažu jer je koža puna živaca i jako osjetljiva, pa će tetoviranje vjerojatno biti nepodnošljivo bolno.

3. Koljena i iza koljena
Koža koljena kao i ona iza koljena također je vrlo osjetljiva i ima mnogo živčanih završetaka, pa je postupak tetoviranja bolan i nelagodan.

4. Prsti i dlanovi
To su inače popularna mjesta za tetovaže, ali stručnjaci kažu da se ne preporučuje tetovirati prste i dlanove jer su ta mjesta uvijek direktno izložena suncu, pa tetovaža na njima može jako brzo izblijediti. Osim toga, tetovaže na bočnim stranama prstiju često izblijede čim zacijele.

5. Rebra
Tetovaža na rebrima može izvrsno izgledati ali bol je, kažu stručnjaci, jako velika - samo je tetoviranje pazuha bolnije. Također, proces oporavka može dugo trajati, a ženama oporavak usporava i grudnjak zbog kojeg područje može dugo biti iziritirano.

6. Lice
Osim osjetljive kože i brojnih živčanih završetaka, tattoo majstori kažu da će tetovaža na licu vjerojatno trajati samo dvije do tri godine. Ako se ipak odlučite tetovirati lice, obavezno bi trebali preko nje svakodnevno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom.

7. Gležanj i potkoljenica
Zbog trljanja cipela i čarapa, područje gležnja i potkoljenice nije 'zahvalno' za tetoviranje jer se brzo gube svijetle boje tetovaže. Također, bol je otprilike ista kao kod tetoviranja rebara, piše Bright Side.

(24sata.hr)

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.