Život i stil
8 ZNAKOVA koji otkrivaju da je VRIJEME za NOVU FRIZURU! Postoji velika razlika između toga da stalno nosite jednu frizuru po kojoj ste prepoznatljivi (kao Anna Wintour) ili ako se uvijek šišate na isti način čisto iz navike
#

 Te dvije stvari nisu iste. Ovo prvo je autoritativni čin. Odabir kultne frizure koja je dio vašeg imidža znači odabrati ko ste i šta volite. Ovo drugo pak je… čisto stvar neinventivnosti i manjka hrabrosti. Ako spadate u ovu drugu grupu, vrijeme je da preduzmete nešto.

Ovih osam znakova jasno otkrivaju da je konačno vrijeme za novu frizuru!

#1 Kosa vam je cijelo vrijeme svezana u rep

Kad više ne znate šta biste učinili s kosom, najlakše je uzeti gumicu i podići je u rep. Ali, to nije rješenje, već znak da vam treba nova frizura! Želite li zadržati trenutnu frizuru, možete barem malo skratiti vrhove i poigrati se s teksturom ili bojama za kosu, prenosi Azra.

#2 Vaša kosa nema volumena

Na vrhu glave kosa vam je spljoštena, sa strane pomalo strši i ne možete je oblikovati onako kako želite. Ako vam je kosa spuštena i nakon pokušaja oblikovanja fenom, viklerima ili četkom, trebalo bi je barem malo skratiti!

#3 Pramenovi se više ističu od vaše prirodne boje kose

Ovo je znak da imate previše pramenova. Taj problem možete lako riješiti suzdržavajući se od stavljanja novih pramenova bar tri mjeseca. Ako se plašite da će vam izrast loše izgledati, stare pramenove možete prekriti bojom.

#4 Isušena kosa

Ponekad je jedini način za rješavanje problema sa suhom kosom šišanje. Uz to osigurajte kosi dodatan izvor vlage uz pravu kremu kako bi bila mekša i manje sklona pucanju.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.