Život i stil
Baletanke za muškarce modni su hit proljeća 2022. godine Veliki broj muškaraca je na sedmicama mode, koje su se nedavno održale u evropskim i američkim metropolama, odlučio prošetati u baletankama
#

Baletanke za muškarce možda zvuče kao neobična ideja, ali činjenica je da sve veći broj dizajnera predviđa kako će one biti hit proljeća 2022. godine u svjetskim modnim centrima, odnosno u Milanu, Londonu, New Yorku i Parizu.

Baletanke za žene popularne su još od četerdesetih godina prošlog stoljeća, nakon što ih je proslavila francuska kompanija "Repetto". Ipak, ideja o tome da ih nose muškarci nije zaživjela sve do posljednjih nekoliko godina.

Bode, Jil Sanders i Dries Van Noten su za proljeće prošle godine predstavili elegantne baletanke za muškarce. U kombinaciji s farmerkama, odijelima, ali i drugim odjevnim komadima, izgledaju zanimljivije od klasičnih cipela.

Veliki broj muškaraca je na sedmicama mode, koje su se nedavno održale u evropskim i američkim metropolama, odlučio prošetati u baletankama. U Parizu je jedan muškarac odlučio upariti baletanke s farmerkama i sakoom. Drugi ih je u Milanu nosio sa šarenom košuljom i bijelim hlačama.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.