Život i stil
Biste li nosili čizme od “ljudske” kože? Da, i to postoji! Futuristička moda ovog puta u bizarnoj verziji?

Ovaj je par modnih dizajnera doveo u stvarnost najbizarniji par cipela ikada – koje izgledaju poput ljudskih stopala s mesnatom petom. Da, dobro ste pročitali.

Halloween postaje sve veći i veći izvor kreativnosti za dizajnere, gdje preuzima sva modna tržišta sa svim tim novim trendovima, a sada i prilično bizarnim. Naime, ova modna etiketa privlači ljude lansiranjem nove kolekcije “Human skin boots” za sve predstojeće Halloween zabave i koja je u mogućnosti pretvoriti vas u novu dimenziju izgleda, sudeći prema reakcijama javnosti u nešto potpuno “ jezivo”.

Čizme su dizajnirali kanadski modni duo Matieres Fecales, a prema Daily Mailu, čizme imaju "individualne prste, rogove đavola, pete u obliku kostiju i sve u tonu boje mesa koji pretvara noge nositelja u nešto potpuno drugačije. 

Par ove "drugačije" obuće uskoro možete pronaći po cijeni od oko 10.000 dolara. (Oko 17.000 KM) 

Kreatori su inače poznati po kontroverzinm dizajnerskim poduhvatima, a ovaj već broji svjetsku slavu gdje stiče mješoviti prijem na internetu, od mišljenja koji govore da je lansiranje ove obuće “uznemirujuće”, dok neki sve ovo vide kao "umjetničko djelo".

Osnivači Matieres Fecales su Hannah Rose Dalton i Steven Raj Bhaskaran, koji su poznati po svojim nacrtima prožetim užasom i maštom. U početku su objavili prvo fotošopiranu sliku s čizmama koje nisu bile nosive, a poslije se ideja pretvorila u unosan biznis.

Čizme koje su u visini bedara, mješaju se u kožu nositelja i daju joj izgled kao da su silikonske noge stvarni dio tijela onog koji iste nosi. Prednji dio čizama podržava samo nekoliko komadića plastike.

Kreatori su također uspjeli dodati izbočinu pete iz cipela, kao i đavolje rogove u pozadini.

Dizajneri su morali napraviti četiri pokusa prije nego što su finalizirali onu koja je izrađena isključivo od silikona. Oni su oblikovanii tako da odgovaraju Hannahovim nogama, zajedno s dječjim dlakama.

"Dobit ćete opremu i sve olakšice. Da bih i ja dobio cipelu, moram stati u istu i svaka od mojih nogu mora biti savršeno oblikovana”, ističe Dalton.

Trenutno, dizajneri imaju samo jedan par cipela koje su debitirali na svom prvom pokušaju u Mandrakeu u Londonu. Planiraju napraviti čizme koje će učiniti pristupačnijim. Također, žele da se javnost prilagodi dizajnu pete i da ga ne vidi kao nešto zastrašujuće ili jezivo.

Hodanje u ovim “mekim” čizmama baš i nije lako, kao što se vidi na Instagram profilu Matieres Fecalesa, gdje model nastoji pravilno hodati u ovim “mesnim čizmama”. “Human skin boots” bit će uskoro dostupne na tržištu. Fecal Matter također je radio s dizajnericom Sarah Sitkin, specijalistom u stvaranju replika dijelova tijela koja je njihovu maštu pretvorila u stvarnost. Osim toga, modni dvojac nije prvi koji uvodi futurističku modu.

Vogue je za dvojac koji proizvodi cipele izjavio da predstavljaju nosiv dokaz da je “izmijenjeni svijet “ na Instagramu moguće “nositi” i u stvarnosti.

"Možemo dobiti ovaj vanjski izgled, predstaviti ga i prilagoditi Photoshopu i učiniti ga realističnim. Ali istovremeno u nama postoji uvijek takva disforija. Postojan je ovaj nagon unutar nas da poduzme ono što radimo na internetu kroz Photoshop i pokušavamo to pretvoriti u stvarnost. To je ono što radimo sa cipelama”, zaključio je Bhaskaran u razgovoru za Vogue.

Hoće li ovo postati neizbježan modni detalj?

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.