1 C
Sarajevo
19.04.2024

Dva mlada imama otvorila carstvo baklava

Salahudin ef. Maglić i Ahmed ef. Ramljak otvorili su u Bosanskoj Gradišci ‘Baklava shop’, slastičarnicu u kojoj, kako joj samo ime kaže, dominiraju baklave. Nakon Sarajeva, Mostara i Banje Luke, Bosanska Gradiška je četvrti grad u našoj zemlji u kojoj je otvorena ovakva vrsta slastičarnice.

Mjesto za druženje

Ramljak kaže da je poseban značaj to što je „Baklava shop“ otvoren neposredno pred ramazan.

- OGLAS -

– Omogućili smo muslimanima koji poste slastice za iftare i sehure. Također, tu smo da uveličamo i bajramska slavlja te da omogućimo omladini jedno lijepo mjesto za druženje. Naravno, veoma rado očekujemo i goste drugih nacija i vjeroispovijesti, a dokaz da tako mislimo je i činjenica da smo zaposlili radnice raznih nacionalnosti – rekao je ef. Ramljak.

Njegov kolega Salahudin ef. Maglić priznaje da je imao veliku tremu do samog čina otvorenja. Prvi gosti su mu odagnali sve brige.

– Našim sugrađanima, prolaznicima i turistima nudimo 30 vrsta baklava, sve vrste sokova, domaću i espreso kafu. Baklava ne poznaje vjere ni nacije, neka ovo bude mjesto gdje će se okupljati dobri ljudi – rekao je ef. Maglić.

Pozitivna energija

Među gostima su brojni utjecajni ljudi, Gradiščani iz dijaspore i drugi ljubitelji poslastica. Glavni imam bosanskogradiški Zejnil ef. Latifović uvjeren je da će se s ovog mjesta širiti pozitivna energija, puna ljubavi i razumijevanja.

Lijep poklon

– Neka ovo bude mjesto gdje će se sastajati prijatelji, omladina, dobri ljudi. Bosanska Gradiška je postala nedavno grad, ovo je lijep poklon našem gradu. Vjerujem da će ovdje doći i zasladiti se mnogo dobrih ljudi, posebno poslovnih, koji dolaze u naš grad – rekao je ef. Latifović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA